Biografie
Natasja Poels

Lees het levensverhaal van deze bijzondere zangeres

Vanaf zeer jonge leeftijd was Natasja Poels zich al bewust van haar levensmissie: zingen en mensen met haar stem in ontroering brengen. Dat heeft haar door al die jaren heen tot een krachtig, passioneel zangeres gemaakt. Natasja is behalve een voortreffelijk vocaliste met een hartelijke persoonlijkheid, ook nog eens een vrouw met klasse en uitstraling.

Jeugdjaren van Natasja Poels

De biografie van Natasja Poels begint met haar geboorte op 26 mei 1973 in Deurne. Sinds ze zich kan herinneren was Natasja altijd aan het zingen en muziek maken. Toen ze 12 jaar oud was, won ze veel talentenjachten met haar vertolking van Nicole’s “Ein Bischen Frieden”. Met haar gitaar op schoot, won ze niet alleen de prijzen, maar ook de harten van het publiek. Door de vertolking van dit liedje, ontstond haar voorliefde voor Duitstalige muziek.

Een logische vervolgstap was dat Natasja ging zingen in lokale bandjes. Op haar zestiende werd Natasja de frontvrouw van de band Fancy uit Eindhoven. Zoals dat gaat met bandjes, viel de band weer uit elkaar. Natasja bleef zingen en vond een plek in diverse andere bands zoals: Courage, Bad Habit, Santa Rosa en Hollywood Boulevard. Deze laatste band begeleidde diverse bekende artiesten, waaronder Frans Bauer en Marianne Weber. Natasja vervulde dan een rol als achtergrondzangeres.

Helene Fischer Tribute by Natasja

Omdat Natasja een graag geziene gast in Duitsland werd, bloeide ook de liefde voor de Duitstalige muziek weer op. Het was precies in de periode dat Helene Fischer de Duitse muziekwereld op zijn kop zette. Natasja bewonderde Helene Fischer enorm en besloot om met haar repertoire te gaan optreden in Nederland. Niet alleen besteedde ze veel aandacht aan het perfectioneren van de uitvoering van de nummers, minstens evenveel aandacht ging naar de podiumact en kleding. Een optreden van Natasja als Helene Fischer kwam akelig dicht bij het origineel. Het leverde haar de titel “Beste Helene Fischer Tribute van Nederland” op. Iets waar zij tot op de dag van vandaag trots op is iets dat Natasja Poels graag aan haar biografie toevoegt.

Natasja besloot dat het touren met een band wel veel voeten in de aarde had. Ze wilde meer vrijheid en besloot solo verder te gaan. Met een keyboard en microfoon in de kofferbak, reisde Natasja het hele land door. Met haar eigen “One Woman Band” gaf zij honderden avondvullende optredens. Veel concurrentie was er niet: Natasja was de enige zangeres in Nederland die op deze manier optrad. De auto werd ingeruild voor een busje, want er kwam een eigen licht- en geluidsinstallatie. Zo trok ze van feest naar feest tot zelfs in België en Duitsland. De “One Woman Band” was jarenlang een groot succes. 

Natasja & Edwin

De samenwerking tussen de producer en de zangeres was ook het begin van een liefdesrelatie tussen beiden. In 2020 besloten ze om een zangduo te gaan vormen. Edwin had al jaren niet meer actief gezongen, maar liet zich overhalen door Natasja om het samen te gaan proberen. Het idee ontstond tijdens de lockdown periode, waardoor beiden ook tijd hadden om hier aandacht aan te besteden. Het zou leiden tot diverse singles en een kerstalbum. Momenteel is het zangduo druk in voorbereiding om de stap naar Duitsland te gaan wagen. Daarmee is voor Natasja Poels de cirkel weer helemaal rond.

Na haar hele leven werken van anderen te hebben gezongen, ontstond de onvermijdelijke wens om het met eigen repertoire te gaan proberen. Tijdens de opening van de grootste bruidsmodezaak van Europa, opgericht door haar zus Ramona, gaf Natasja een optreden. Zij zong daar het nummer “Trots Op Jou” van Wesley Bronkhorst. Nog steeds geen eigen repertoire, maar haar bijzondere uitvoering bleef niet onopgemerkt. Een filmpje van dit optreden bereikte veel mensen via social media, waaronder topproducer Edwin van Hoevelaak (o.a. André Hazes Jr, Jeroen van der Boom, Nick & Simon etc.). Hij zocht contact met Natasja om dit nummer voor haar te produceren. Dit was het begin van een samenwerking, waarbij Edwin ook eigen repertoire voor Natasja ging schrijven en produceren.

Recensie